Sökresultatet i google blir personligt

Google är den största sökmotorn på internet, och de som jobbat med sökmotoroptimering har ofta mätt resultatet av framgångarna genom att titta på vilken placering sidan har i googles serp. Nu har dock google gått ut med att personliga sökresultat nu är standard i google.
Tidigare har personliga sökresultat enbart gällt när man varit inloggade på Google. Enkelt förklarat så kollar Google av din sökhistorik och ditt beteende och ger dig ett personifierat sök utifrån detta, så att sidor du besöker ofta rankas högre i resultatet.

Välbesökta sajter och sökresultat som det klickas på kommer vare sig man vill eller inte gynnas av just de personliga sökresultaten. Syftet är naturligtvis att gynna starka betrodda varumärken och att kunna filterar bort s.k. mfa-sidor (made for adsense) som inte har något unikt innehåll utan som har som syfte att få besökare och skicka dem vidare till annonser på sidan. Det kan också få den effekten att nya sidor kan få svårt att slå sig in i toppen av sökresultaten. Om man söker efter t.ex. fotboll och i sökresultatet klickar på de etablerade fotbollssidor som man brukar besöka, blir det svårt för en nygjord sida att synas eftersom google rankar de jag klickat mig vidare till högre i serpen framöver.

Några som har bloggat om ändringen är nikke och simon.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.